Égi geometria
Április 20-án, szombaton új kiállítás nyílik időszaki termeinkben Böhm József magángyűjteményéből, modern és kortárs festményekből és szobrokból. Egy gyűjtemény - három helyszínen (Tihany és Salföld után Sümegen is) "Égi geometria" címmel.
"Az idei év egy izgalmas kezdeményezésükkel indult, a Balaton-felvidék három jelentős kulturális intézményének fúziójával, Böhm József műgyűjtő Közép-európai konkrét és geometrikus absztrakt művekből álló gyűjteményének kiállításaival. A kiállítási anyagot három részre bontották, és három helyszínen, különböző időpontban és térben mutatják be, melyek külön-külön nézve is önálló kiállításként értelmezhetőek, de a teljes kiállítási élmény a három kiállítás megnézését követően válik egységgé, megteremtve a szintézist. A kiállítássorozat első állomása az év elején Tihanyban volt, jelenleg náluk a Káli Fecskében látható, majd április végétől nyár közepéig Sümegen mutatják be az anyagot." - részlet a Likebalaton interjújából Gerlóczy Gáborral, a Káli Kultúrtér művészeti vezetőjével.
Szeretettel várjuk tehát az érdeklődőket 18 órára a kiállítás megnyitóra, amelyen köszöntőt mond Máthé Andrea (a kiállítás kurátora), Pintér Sonja (társkurátor), Böhm Jószef (műgyűjtő), valamint közreműködik Borbély Mihály (Kossuth- és Liszt Ferenc díjas zenész). 
Forrás: Püspöki Palota

A kiállítás egész nyáron látogatható a Palota nyitva tartási idejében!