MOST HÉTVÉGÉN: III. Natúr Sümeg!

A hétvégén megrendezendő a III. Natúr Sümeg nemzetközi borászati esemény pénteki napján (április 28.) az érdeklődők biodinamikus szőlőművelési szakértők, borkereskedők, sommeliere-ek előadásain keresztül ismerhetik meg a natúr borok és pezsgők világát, a szombati napon (április 29.) a történelmi Magyarország natúr borászai mutatják be boraikat.

Előadók (április 28. Sümegi Püspöki Palota): Gál Péter, Agrárminisztérium Borászati és Kertészeti Főosztály vezető; Dr. Kovács Barnabás, MATE-SZBI adjunktus; Dr. Bene Zsuzsanna, oktatási rektorhelyettes, Szakfelelős egyetemi docens, Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet borászati kutatásvezető; Tamašek Zoltán, (Szlovákia), Biológiai növényvédelmi szakmérnök; Mezei Mihály, Biodinamikus Közhasznú Egyesület elnök; Boldizsár Máté, Salt Budapest étterem, sommeliere; Horváth Sándor, A BOR/the WINE, borkereskedő; dr. Gallyas Igor, kommunikációs szakértő.

Az előadásokon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött (regisztráció: natursumeg@gmail.com).

Sétáló borkóstoló (április 29. Sümegi Püspöki Palota): Pálffy Pince (Köveskál), PANK (Köveskál), Bóka Birtok (Pálfa), Sándor Zsolt Organikus Szőlőbirtok és Pincészet (Bükk), Turay Családi Pincészet (Neszmélyi borvidék), Kristinus borászat (Balatonboglári borvidék), Csobánci Manufaktúra (Badacsonyi borvidék), Weingartner Olivér (Nemesgulács), Nagyváradi Péter (Balatonfüred-Csopak Borvidék), Homoky Dóra (Tállya), Szóló Pince (Tokaj), Vaskapu Kastély Pince (Pécsi Borvidék), Pécseli Pince (Etyek-Budai borvidék), Wassmann Pince (Villány), Unger Bormanufaktúra (Kőszeg), Sziegl Pince (Hajós), Levente Pince (Mátra), Páger Pince (Mátra), Karner Wines (Mátra), Losonci pince (Mátra), Palya Wines (Mátra), Pap Wines (Szent György-hegy), Egly (Sümeg), Capári Borászat (Sümeg), Abeles (Somló, Sümeg), Tomcsányi Családi Birtok (Somló), Barcza Pincészet (Somló), Somló Kincse Kézműves Kispince (Somló),Balog Árpád (Csongrád)

Szlovákia: Tamasek családi Pince BioTomal (Kürt), Organic wine strekov. (Kürt), Vino Vdovjak (Veľká Trňá), Kövesd (Garam-mente), Sütő Zsolt- Strekov 1075 (Kürt), Bóna Winery (Bátorkeszi), Geönczeöl Pince (Garam-mente)

Szerbia: Maurer Oszkár (Szerémség), SAGMEISTER Winery (Magyarkanizsa)

Románia: Yanka Winery (Érmellék)

Pach Gábor helyben történő párlatkészítéssel egybekötött borpárlat mesterkurzusa és kóstolója, „Mitől jó egy pálinka?” címmel.

A Sétáló borkóstolóra és a Mesterkurzusra jegyek elővételben a www.jegy.hu-n és a rendezvény időtartama alatta a helyszínen (Sümegi Püspöki Palota) vásárolhatók.

A III. Natúr Sümeg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program gasztro-bor programjának keretében kerül megrendezésre.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Natúr Sümeg programra a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program is felfigyelt, és jelentős támogatásával már harmadszor rendezhetjük meg. A Natúr Sümeg tavaly októberben már részt vett a szintén Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében, Veszprémben megrendezett nagysikerű Balaton Wine & Gourmet rendezvényen is.

Tungli Péter a VEB2023 EKF gasztronómiai és borászati projektjeinek vezetője kiemelte: ” Az organikus borászat jól illeszkedik az Európa Kulturális Fővárosa környezettudatos szemléletéhez, mert ez a világszerte egyre népszerűbb irányzat kisebb terhet ró a környezetre, hiszen az organikus borok a lehető legkevesebb beavatkozással készülnek el.”

A III. Natúr Sümeg együttműködő partnerei a Marcal-völgye Vadásztársaság és az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület és a Kovász Egyesület. A III. Natúr Sümeg támogatója az Agrolánc Kft.

A programra tisztelettel várjuk a média képviselőit is, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!

Egly Márk, borász, Balaton-felvidéki Borvidék elnök, Natúr Sümeg alapító

Bővebben:

Facebook:  https://www.facebook.com/natursumeg

Instagram:  https://www.instagram.com/natur_sumeg/

E-mail:  natursumeg@gmail.com

#VeszpremBalaton2023