A Sümegi vár

A Sümegi Vár az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje, amely a környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült. A vár területileg három nagyobb egységből, a külső-, a belső és fellegvárból áll.

Bővebben

Püspöki Palota

Sümeg virágkora Padányi Bíró Márton püspökségéhez kötődik. Ő építtette a várhegy déli lejtőjén álló barokk Püspöki palotát egy akkor már több mint 200 éves borospince fölé.

Bővebben

Palota Pince

A Püspöki Palota belső udvarából nyíló látványpincében érlelődnek a sümegi kézműves borok, picit lejjebb vár mindenkit borszaküzletünk a régi Palota Pince filozófiával: „amilyen jó szándékkal kínálod más borát, oly kedvvel fogják keresni a tiédet”.

Bővebben

Megyer Üdülőfalu

Őszinte vidéki vendéglátás hazánk legkisebb, de legnagyobb szívvel rendelkező településén, a Marcal partja mentén. Falunk egy éledő hely, falusi létet újraértelmező helyiekkel és helyivé váló, ide költöző városiakkal.

Bővebben

Sümeg

Sümeg története az őskortól 1848-ig tartó időszaka meghatározza a városka jelenlegi arculatát. A Balatontól 20 km-re, a Bakony hegység délnyugati sarkában helyezkedik el. A település és a vár története szorosan összetartozik.

Bővebben

Kisfaludy Sándor szülőháza

1951-ben vált először látogathatóvá, mint Kisfaludy Emlékház. Több híres sümegi személyiség emlékkiállításainak ad helyet.

Bővebben

Történelmi lovasjátékok

Középkori hagyományainkat felelevenítő lovagi tornákat láthatunk a Vár alatti lovagi arénában vagy a történelmi rendezvénycsarnokban..

BővebbenIdőjárás

weather

Hétfő

4° C | 39.2° F
Bárányfelhős


Hírek

Audio-Guide Sümegen

Új szolgáltatás a Sümegre látogatóknak! Bővebben


Sümegi hívogató

Öt perces bemutatkozó film Sümeg látnivalóiról és programjairól. Egy kis kedvcsináló ahhoz, amiért érdemes ellátogatni hozzánk! Bővebben


Sajtóközlemény

SÜMEG ÉS TÉRSÉGE TURISZTIKAI DESZTINÁCIÓS MENEDZSMENT INTEGRÁLT FEJLESZTÉSE Bővebben


Kisfilm

Kisfilm a Kanadai-Magyar Képzőművészeti Galéria történetéről a sümegi Püspöki Palotában. Bővebben


Összes hír megtekintése

Programajánló

07
Dec

Karácsonyi koncert

Márió karácsonyi koncertje 2014. december 7-én, 18 órakor!Bővebben


10
Dec

Adventi koncert

Zajongó adventi koncert a Művelődési Házban 2014. december 10-én!Bővebben


11
Dec

Hamupipőke

Zenés mesejátékBővebben


20
Dec

Adventi forgatag

Jótékony ünnepvárás Sümegen 2014. december 20-án, 15 órától.Bővebben


Összes program megtekintése