A Sümegi vár

A Sümegi Vár az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje, amely a környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült. A vár területileg három nagyobb egységből, a külső-, a belső és fellegvárból áll.

Bővebben

Püspöki Palota

Sümeg virágkora Padányi Bíró Márton püspökségéhez kötődik. Ő építtette a várhegy déli lejtőjén álló barokk Püspöki palotát egy akkor már több mint 200 éves borospince fölé.

Bővebben

Palota Pince

A Püspöki Palota belső udvarából nyíló látványpincében érlelődnek a sümegi kézműves borok, picit lejjebb vár mindenkit borszaküzletünk a régi Palota Pince filozófiával: „amilyen jó szándékkal kínálod más borát, oly kedvvel fogják keresni a tiédet”.

Bővebben

Megyer Üdülőfalu

Őszinte vidéki vendéglátás hazánk legkisebb, de legnagyobb szívvel rendelkező településén, a Marcal partja mentén. Falunk egy éledő hely, falusi létet újraértelmező helyiekkel és helyivé váló, ide költöző városiakkal.

Bővebben

Sümeg

Sümeg története az őskortól 1848-ig tartó időszaka meghatározza a városka jelenlegi arculatát. A Balatontól 20 km-re, a Bakony hegység délnyugati sarkában helyezkedik el. A település és a vár története szorosan összetartozik.

Bővebben

Kisfaludy Sándor szülőháza

1951-ben vált először látogathatóvá, mint Kisfaludy Emlékház. Több híres sümegi személyiség emlékkiállításainak ad helyet.

Bővebben

Történelmi lovasjátékok

Középkori hagyományainkat felelevenítő lovagi tornákat láthatunk a Vár alatti lovagi arénában vagy a történelmi rendezvénycsarnokban..

BővebbenIdőjárás

weather

Csütörtök

21° C | 69.8° F
Bárányfelhős


Hírek

Darnay 150 éve

Kiállítás Darnay Kálmán múzeumalapító születésének 150. évfordulójára. Bővebben


Történelmi lovasjátékok

Előadások minden minden nap 17 órai kezdettel! (Kivétel: vasárnap és hétfő.) Bővebben


Bűnök és erények

A HATOK kiállítása 2014. szeptember 7.-ig megtekinthető a Püspöki Palotában! Bővebben


Összes hír megtekintése

Programajánló

23
Aug

II. Sümeg Open

2014. augusztus 23-24.-én tenisz verseny Sümegen!Bővebben


21
Szep

Magyar Dráma Napja

Jankovics Marcell: Az ember tragédiája c. kiállítása a Palotában.Bővebben


Összes program megtekintése