A Sümegi vár

A Sümegi Vár az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje, amely a környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült. A vár területileg három nagyobb egységből, a külső-, a belső és fellegvárból áll.

Bővebben

Püspöki Palota

Sümeg virágkora Padányi Bíró Márton püspökségéhez kötődik. Ő építtette a várhegy déli lejtőjén álló barokk Püspöki palotát egy akkor már több mint 200 éves borospince fölé.

Bővebben

Palota Pince

A Püspöki Palota belső udvarából nyíló látványpincében érlelődnek a sümegi kézműves borok, picit lejjebb vár mindenkit borszaküzletünk a régi Palota Pince filozófiával: „amilyen jó szándékkal kínálod más borát, oly kedvvel fogják keresni a tiédet”.

Bővebben

Megyer Üdülőfalu

Őszinte vidéki vendéglátás hazánk legkisebb, de legnagyobb szívvel rendelkező településén, a Marcal partja mentén. Falunk egy éledő hely, falusi létet újraértelmező helyiekkel és helyivé váló, ide költöző városiakkal.

Bővebben

Sümeg

Sümeg története az őskortól 1848-ig tartó időszaka meghatározza a városka jelenlegi arculatát. A Balatontól 20 km-re, a Bakony hegység délnyugati sarkában helyezkedik el. A település és a vár története szorosan összetartozik.

Bővebben

Kisfaludy Sándor szülőháza

1951-ben vált először látogathatóvá, mint Kisfaludy Emlékház. Több híres sümegi személyiség emlékkiállításainak ad helyet.

Bővebben

Történelmi lovasjátékok

Középkori hagyományainkat felelevenítő lovagi tornákat láthatunk a Vár alatti lovagi arénában vagy a történelmi rendezvénycsarnokban..

BővebbenIdőjárás

weather

Péntek

7° C | 44.6° F
Bárányfelhős


Hírek

Audio-Guide Sümegen

Új szolgáltatás a Sümegre látogatóknak! Bővebben


Sümegi hívogató

Öt perces bemutatkozó film Sümeg látnivalóiról és programjairól. Egy kis kedvcsináló ahhoz, amiért érdemes ellátogatni hozzánk! Bővebben


Fotópályázat Sümegről

Határidő 2015. március 4.!!! Bővebben


Üvegművész Sümegen

Jegenyés Jusztina üvegművész az Óvodában. Bővebben


Összes hír megtekintése

Programajánló

06
Már

Rátóti Zoltán önálló estje

2015. március 6-án a Városi Könyvtárban.Bővebben


07
Már

Szolfézsverseny

2015. március 7-én megyei és területi szolfézsverseny a Zeneiskolában.Bővebben


08
Már

Nőnapi köszöntő

2015. március 8-án Városi Nőnap!Bővebben


12
Már

A "Fény nemzetközi éve"

2015. március 12-én dr. Sik András előadása.Bővebben


Összes program megtekintése