A Sümegi vár

A Sümegi Vár az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje, amely a környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült. A vár területileg három nagyobb egységből, a külső-, a belső és fellegvárból áll.

Bővebben

Püspöki Palota

Sümeg virágkora Padányi Bíró Márton püspökségéhez kötődik. Ő építtette a várhegy déli lejtőjén álló barokk Püspöki palotát egy akkor már több mint 200 éves borospince fölé.

Bővebben

Palota Pince

A Püspöki Palota belső udvarából nyíló látványpincében érlelődnek a sümegi kézműves borok, picit lejjebb vár mindenkit borszaküzletünk a régi Palota Pince filozófiával: „amilyen jó szándékkal kínálod más borát, oly kedvvel fogják keresni a tiédet”.

Bővebben

Megyer Üdülőfalu

Őszinte vidéki vendéglátás hazánk legkisebb, de legnagyobb szívvel rendelkező településén, a Marcal partja mentén. Falunk egy éledő hely, falusi létet újraértelmező helyiekkel és helyivé váló, ide költöző városiakkal.

Bővebben

Sümeg

Sümeg története az őskortól 1848-ig tartó időszaka meghatározza a városka jelenlegi arculatát. A Balatontól 20 km-re, a Bakony hegység délnyugati sarkában helyezkedik el. A település és a vár története szorosan összetartozik.

Bővebben

Kisfaludy Sándor szülőháza

1951-ben vált először látogathatóvá, mint Kisfaludy Emlékház. Több híres sümegi személyiség emlékkiállításainak ad helyet.

Bővebben

Történelmi lovasjátékok

Középkori hagyományainkat felelevenítő lovagi tornákat láthatunk a Vár alatti lovagi arénában vagy a történelmi rendezvénycsarnokban..

BővebbenIdőjárás

weather

Szerda

-1° C | 30.2° F
Tiszta idő


Hírek

Sümegi hívogató

Öt perces bemutatkozó film Sümeg látnivalóiról és programjairól. Egy kis kedvcsináló ahhoz, amiért érdemes ellátogatni hozzánk! Bővebben


Történelmi lovasjátékok

Előadások minden szerdán és szombaton 17 órai kezdettel! Bővebben


Audio-Guide Sümegen

Új szolgáltatás a Sümegre látogatóknak! Bővebben


Csodaceruza

Szántói Krisztián "Csodaceruzája" Bővebben


Összes hír megtekintése

Programajánló

31
Jan

Dunántúli Vadászbál

2015. január 31-én a Hotel Kapitány Wellness-ben.Bővebben


07
Feb

Bolha a fűlben

Színházi előadás 2015. február 7.-én, 16 órakor.Bővebben


07
Feb

Dunántúli Jogászbál

2015. február 7.-én a Hotel Kapitányban.Bővebben


13
Feb

Farsangi vigadalom

2015. február 13-án felvonulás Sümeg utcáin.Bővebben


Összes program megtekintése