Bor és Konyha

Sümeg a Balaton-felvidéki borvidék kapuja és a lesencei körzet része. Sümegen mészkő alapokon nyugvó homokkő és erdőtalaj van, de a környéken gyakori a bazalt is. Az alapkőzet biztosítja egy terület egyediségét, amit a fajtaválasztásnál és a borkészítésnél figyelembe vesznek. A szőlőhegyek évszázados dűlőin sokszor még ma is a velük egykorú szőlőfajták érnek. A térség családjai pedig apáról fiúra örökítik az ősi szőlős megművelésének művészetét. Nem csoda tehát, ha itt minden alkalom, amikor az asztalhoz ülünk a bor és az étel harmóniájáról szól.


Egly Szőlőbirtok, Palota Pince

1640-es években Széchenyi György Püspök által kőépület került a meglévő pince fölé. Ekkor bővült a dézsmapince, ami ma gondosan berendezett gasztronómiai különterem.

Terazza Bistro-Bar

"Egy olyan helyet akartunk létrehozni, ahol egy kiváló konyhát tudunk párosítani egy kivételes természeti adottságú környezettel, ahol a remek ételek élvezete nélkülözi a feszes hangulatú éttermek vonásait."

Várcsárda

8330 Sümeg, Kisfaludy kert Tel.: +36-87/350-924 www.hotelkapitany.hu/gasztronomia

Hotel Kapitány**** Éttermei

Szent László étterem - Múzeum étterem - Lovagterem

"Vidék Minősége - Éltető Balaton-felvidék"

A „Vidék Minősége” („Rural Quality”) nemzetközi védjegy egyes európai régiók, térségek különleges minőséget képviselő vállalkozásainak megkülönböztető védjegye.

Megyer Vidéki Vendéglátás

A legkisebb településen a többezres rock-koncertek mellett megtalálják a kis gasztronómiai programokat, borvacsorára is elviszik Sümegre, ha ehhez tartja kedvük.