2. Sümegi Gesztenyevirág Fesztivál

a Tourinform Sümeg ajánlásával

Gyermekprogramok

Rostás Géza énekes-gitárosként versek megzenésítésével és előadásával foglalkozik  - Ágai Ágnes, Nemes Nagy Ágnes, Weöres Sándor, Csukás István, Zelk Zoltán, Nagy László, Radnóti Miklós versei egyaránt szerepelnek repertoárjában. Műsorai elsősorban kisiskolás-óvodás gyermekeknek szólnak.

További gyermekprogramok a Fesztiválon:

-          Tutiparty játszópark, sétakocsikázás a városban, városnézés kisvonattal

-          Afrikárium

 

Művészetek udvara

A Kisfaludy Sándor Emlékház megnyitja kapuit a Gesztenyevirág Fesztiválon. Május 7-én szombaton, 15 órától, a Művészetek udvarába várják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat, családokat, baráti társaságokat.

Programok:
Sümeg térségi alkotók „Értékeink” c. kiállításának megnyitója
Kézműves bemutatók és foglalkozások: Apáti Zoltán (fazekas), Kardos Róbert (fafaragó), Szász Ildikó (gyöngyfűzés, gyöngyös makramé), Molnár Mária (öko-kép készítés, csuhézás), Szombathelyi Művészeti Iskola önkéntes diákjai (agyagozás)

Táncház a Tördemic Néptáncegyüttessel és a Sümeg Néptáncegyüttessel, élő népzenével

19.30 – A HELYSÉG KALAPÁCSA a Garabonciás Színpad előadásában

Tördemic Néptáncegyüttes és egyéb táncműsorok

Május 7-én 14.30-kor kerül sor Végh László polgármester ünnepi megnyitójára a Palotakert színpadán, közreműködik a Tördemic Néptáncegyüttes. 15:00 órától az Együttes, kiegészülve a Sümeg Néptáncegyüttes táncosaival, táncházzal és élő népzenével vár mindenkit szeretettel a Művészetek udvarában (Kisfaludy Sándor Emlékház).

Az együttes 2009 novemberében alakult, jelenleg 21 fővel működik. Tagjai Badacsonytördemic és környékén élő, népi kultúra iránt érdeklődő lelkes fiatalok. Az csoport céljai között kiemelt helyen szerepel, hogy a felnövekvő generációk számára lehetőséget nyújtson megismerkedni a magyar népi tánc-kultúrával, az ehhez kapcsolódó tevékenységi formákkal. Az együttes törekszik a Magyarország és a magyar lakta területek népi kultúrájának minél magasabb szintű megismerésére, elsajátítására, ezen hagyományok megőrzése, ápolása, népszerűsítése, különös tekintettel a fiatal korosztály érdeklődésének felkeltésére a folklór iránt.

További táncműsorok:

-          Sümeg táncegyütteseinek bemutatója vasárnap délután a Palotakert nagyszínpadán 15:30-tól

 

 

„Gesztenyevirág Szépe” választás

Május 8-án, délután 16.45-kor kezdődik a Palotakert színpadán a „Gesztenyevirág Szépe” választás, ahol a közönség személyesen is megismerheti a versenyre jelentkezett hat hölgyet, és ekkor kerül sor az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjátadóra is. A program Csepregi Éva műsorával folytatódik.

Gasztronómia

A Kisfaludy Vendégház saját receptje alapján alkotta meg kézműves gesztenye süteményeit, amelyet az érdeklődők a fesztivál során kóstolhatnak meg. A látogatók a sütemények mellett megízlelhetik a környező borvidékek pincészeteinek borait is.

KONCERTEK a Gesztenyevirág Fesztiválon

-          Aichtal Vegyeskara és Sümeg Város Fúvószenekara

-          Szegedy Róza Női Kar

-          Deresedő Wild Gerlicék

-          Fonográf Emlékzenekar

-          Nagy Feró – Beatrice

-          Csepregi Éva – Neoton Parádé