Felhívás kutatásban való részvételre

Kedves Látogató!

Az alábbi levelet egy mesterszakos hallgatótól kaptuk, aki diploma munkájához kér segítségét. Kérjük, hogy ha teheti, töltse ki a kérdőívet!

Köszönettel és üdvözlettel:

Sümeg és Térsége TDM kollektívája

 

Tisztelt Uram, Hölgyem!

Amberger Dániel vagyok a Pécsi Tudományegyetem mesterszakos geográfus hallgatója. Az alapképzésem során Somló, Csobánc, Rezi és Tátika váraknak a turizmusát vizsgáltam. A mesterképzésem során, ezen kutatásomat kibővítettem az egész Balatoni Turisztikai Régióra.

Miről is szól ez a kutatás?

A jelenlegi diplomamunkám címe ,,Középkori kő- és téglavárak turizmusának a vizsgálata a Balatoni Turisztikai Régióban", amiben a régió várturizmusát (jelenleg is látható romjait) vizsgálom. Összefüggéseket, turisztikai módszereket, hálózatokat, motivációkat vizsgálok. Válaszokat keresek arra, melyik várat szeretik a turisták és azt, hogy pontosan a mostani idegenforgalmi állapot miért és hogyan alakulhatott ki.

Jelenleg is nagy szükségem van az emberek véleményére. Ezúttal is készítettem egy kérdőívet, amiben a várak kedveltségét, értékelését, a várfelújítások megítélését vettem górcső alá. 

Az előző kutatásom során több, mint 400 ember osztotta meg a véleményét a korábban említett várakról, így ezt a számot szeretném megközelíteni vagy túlszárnyalni! Én hagyományos kérdőívezést is (papíron) fogok indítani Pécsen, Pápán, Bándon, Zádorvárban és még más helyeken a nagyobb válaszadás reményében. Minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy tiszta képet kapjak az Önök településén (vagy közelében) levő várakról.

Szerintem közös érdek az, hogyha átfogó képet kapjunk arról, milyen is a várturizmus a Balaton környékén, hiszen a további várfelújítások, feltárások irányvonalát is megadhatja ez a kutatás. Ugyanakkor ezen munkám elkészültekor támaszkodhatnak a tudományos vizsgálataimra is.
Kérem, segítsenek!

Várom kedves válaszukat vagy kérdéseiket!
A kérdőív elérhetősége: https://forms.gle/DqqXhBE4QU4SPpwU9


Tisztelttel,
Amberger Dániel
PTE TTK, Földrajz és Földrajztudományi Intézet