Kerékpáros útikalauz

kerékpár

"Hazánk egyik legkedveltebb nyaraló és kirándulóhelye a Balaton és környéke. Útikalauzunk erre a területre ajánl kerékpártúrákat.
A túrák útvonala a Balaton mellett a Balatoni Bringakörúton, a környező területeken pedig többnyire kis forgalmú mellékutakon, néhol erdészeti úton vezet.
Útikalauzunk segítségével bebarangolható a Balaton “hátországa” is: északon a Balaton-felvidék Veszprém–Nagyvázsony–Tapolca–Sümeg–Hévíz–Keszthely vonaláig, a déli oldalon Kis-Balaton–Zalakaros–Marcali–Somogyvár vonaláig.
Útközben gyönyörködhetünk a páratlan természeti látnivalókban, épített műemlékekben és a parton bárhol strandolhatunk is.
A túrázók nagy hasznát veszik a kiadványnak a Balatoni Bringakörúton is, mert ennek vezetése – a helyi adottságok miatt – sokszor nehezen követhető (hol közút mellett vezet, hol attól távolabb, hol kerékpárúton, hol utcákon vagy töltés melletti mellékúton stb.). Sok keresgélést, tanácstalanságot előzhetünk meg az útikalauz használatával."

Sosem késő... Itt van az ősz! kelllemes idő a kirándulásra és ha beköszön a vénasszonyok nyara, akár kerékre is pattanhatunk és körbekerekezhetjük a Balatont. Ehhez nyújt segítséget ez az új térképes kiadvány is, mely kapható a Tourinform irodánkban.