Sümeg új díszpolgára

zoob

Zoób Kati Sümeg díszpolgára lett

Díszpolgári címet kapott szülővárosában, Sümegen Zoób Kati divattervező. Az erről szóló oklevelet a „Város napja” rendezvénysorozat kedd esti ünnepségén nyújtotta át Végh László, a Balaton-felvidéki kisváros polgármestere – írta közleményében Sümeg város önkormányzata.

Sümeg fejlesztési terveiben számít új díszpolgárának tanácsaira és közreműködésre: „Divatba kell hozni Sümeget” – hangsúlyozta a polgármester.

Zoób Kati pályája szülővárosában kezdődött, amikor tizenévesen a sümegi ipari szövetkezetben maradék rongyokból. textil játékokat tervezett és készített. Tizenkilenc évesen került Budapestre. A Magyar televízió műhelyében először bábokat varrt. 25 évesen már ő készítette el Süsü, a sárkány figuráját, a hős királyfit, a Nagyeszű sündisznócskát és a közkedvelt  a TV-macit. Süsellát a sárkánylányt már ő is tervezte. Hamarosan revü-jelmeztervező lett, ezt követően színházi jelmezműhelyt alapított.

1994-től már a divat a fő szakterülete. Szalont nyitott a belvárosban, azóta is folyamatosan rendez divatbemutatókat. 1995-ben részt vett a párizsi Fashion Weeken, Az Angliában rendezett magyar kulturális évadra is meghívták.

Ruháit ma már a világ számos nagyvárosaiban forgalmazzák. Zoób Kati nevéhez négy divatmárka kapcsolódik: a személyre szabott Katti Zoób Haute Couture, a luxusminőségű konfekció-vonal, a Katti Zoób Couture, valamint az exkluzív ATTITUDE – Katti Zoób pret-a porter és végül a CHANCE – Katti Zoób kötött termék vonal.