Szüreti mulatság

A szüreti mulatság programja 

Helyszín: Rigács

Időpont: 2020. szeptember 26. (szombat)
16 órától: Papírsárkány-reptető verseny (a papírsárkány-reptető versenyre apukák nevezhetnek. A feladat előre elkészíteni otthon a versenyre szánt papírsárkányt, melyet a réten fogunk felereszteni. A zsűribe független gyerekeket kér fel az önkormányzat, akik díjazzák a papírsárkány szépségét, a repülés magasságát, és idejét). Fődíj: 10 üveg pezsgő.
17 órától: Lecsófőző verseny és kóstolás a fociályán. A zsűribe mesterszakácsot hívunk Budapestről. Fődíj: A LECSÓFŐZÉS KIRÁLYA kitüntető cím viselésének joga egy évig, a következő szüreti mulatság időpontjáig. A királyi cím viselésének jogát oklevéllel tanusítjuk.
19 órától: Traktor szépségverseny és felvonulás. Nevezni értelemszerűen traktorral lehet. Bármilyen traktorral, azaz kis fűnyíró traktortól a nagy traktorokig mindennel. A traktorok utánfutóval vesznek részt a felvonuláson, az utánfutókon gyerekek ülhetnek. A traktorokat az utánfutón helyet foglaló gyerekcsapat és a traktor gazdája díszíti fel, vagyis a traktor szépségverseny csapatverseny! A zsűri a falu felnőtt lakossága, akik díjazzák a traktor feldíszítésének ötletességét, a díszítés gazdagságát, és a traktoros, valamint a traktor utánfutóján helyet foglaló csapat ruházatát. Fődíj: 20 liter üzemanyag.
20 órától: élőzenés mulatság a művelődési házban (kifulladásig).