Pálinkafőző műhelyünk 2015 szeptemberében
kezdte meg működését kettős tevékenységgel: bérfőzés és kereskedelmi pálinka előállítás és
forgalmazás.
A kereskedelmi
termékeink értékesítéséhez adóraktári és kiskereskedelmi tevékenységet is
folytatunk, így a jövedéki engedélyes partnereinket és a végfelhasználó
vásárlóinkat egyaránt kitudjuk szolgálni.
Pályázati
lehetőségeket felhasználva automatizálásra kerül az üzemünkben történő
palackozás és a kereskedelmi tevékenységünk bővítését szolgáló kóstolóház
építésünk is befejeződött.
A palackozói kapacitás
bővítés lehetővé tette, hogy igény esetén bérfőzőink pálinkáját is palackozva
tudjuk átadni.
Tevékenységünk bővítése céljából átadásra került kóstolótermünk,
amely gasztronómiai rendezvényeken keresztül hivatott szolgálni a pálinka
készítés és fogyasztás kultúráját. Üzemlátogatással egybekötött pálinkakóstoló
programokat tartunk, de lehetőség van külső helyszínen történő pálinkakóstolók
szervezésére is.
Saját előállítású termékeinkhez a nagy mennyiségű
fajta azonos alapanyagot a környező települések gyümölcstermelő nagy
vállalkozásaitól és őstermelőktől vásároljuk, a megfelelő dokumentációk
kíséretében. Erjesztő technológiánk, hűthető és fűthető cefre érlelő tartályok
lehetővé teszik, hogy azonos hőmérséklet mellett szabályozott módon történjen a
gyümölcs erjedése.
Kereskedelmi forgalomba kerülő gyümölcs pálinkáink
tisztán, csak jó minőségű és érettségi fokú gyümölcsből készülnek, így maradnak
zamatosak, illatosak a speciális, egylépcsős aromatornyos ( erősítőfeltét)
lepárlási eljárásnak köszönhetően.
Pálinkafőző berendezéseink fűtése szárított akácfával
történik, ennek előnye az egyenletes hőmérsékleten történő lassú lepárlás, a gazdag aroma anyagok megőrzése
céljából.
Pálinkáink a főzés
során nyert középpárlatot tartalmazzák, 40 tf % alkohol tartalomra hígítva.
A hígítás ioncserélt
vízzel történik, palackozás előtt hideg szűrést alkalmazunk.
Ezen termékeknek a
speciális főzési eljárásnak köszönhetően nincs a kisüsti eljárással készített
pálinkákra jellemző„karcos„ízük és fogyasztáskor erős röviditalként funkcionálnak,
küllemre víztiszta pálinkák.
Kereskedelmi
forgalomba jelenleg 11 féle pálinkánk van, ezek a következő gyümölcs párlatok:
alma, körte,szilva,kékszőlő,barack,vegyes gyümölcs,cseresznye,jonatán alma,
meggy,birs és Irsai Olivér szőlő pálinka.
Termékeink az országos
és regionális pálinka versenyeken
évről-évre szép sikerrel szerepelnek. Az évente megrendezendő az Agrárminisztérium Pálinkakiválóság versenyén
már második alkalommal díjazott a szilvapálinka termékünk, valamint az Országos
Pálinka és Törkölypálinka versenyen is díjazott termékeink a Jonatán alma, cseresznye
pálinkánk.
Kiszerelést tekintve:
0,5 l és 0,35 l üvegpalackozásban kerülnek forgalomba (svéd-bordói pálinkás
palack), melyeket 6 db – os gyűjtőkartonozással csomagolunk.
Bővebb információ
cégünkről és díjazott termékeinkről a weboldalunkon található:http://sumegipalinka.hu/.
vagy a Sümegi Pálinka közösségi oldalán: https://www.facebook.com/sumegi.palinka.
„Sümegi Pálinka : Tisztán gyümölcsből!”
Pálinkaház nyitva tartása: Hétfő; Kedd, Szerda; Csütörtök, Péntek: 07:00-15:00
Cím: 8330 Sümeg, Eitner Ferenc utca 153/9 hrsz. |