Sümegi Pálinkaház

Pálinkafőző műhelyünk 2015 szeptemberében kezdte meg működését kettős tevékenységgel: bérfőzés és kereskedelmi pálinka előállítás és forgalmazás.

A kereskedelmi termékeink értékesítéséhez adóraktári és kiskereskedelmi tevékenységet is folytatunk, így a jövedéki engedélyes partnereinket és a végfelhasználó vásárlóinkat egyaránt kitudjuk szolgálni.

 

Pályázati lehetőségeket felhasználva automatizálásra kerül az üzemünkben történő palackozás és a kereskedelmi tevékenységünk bővítését szolgáló kóstolóház építésünk is befejeződött.

A palackozói kapacitás bővítés lehetővé tette, hogy igény esetén bérfőzőink pálinkáját is palackozva tudjuk átadni.

Tevékenységünk bővítése céljából átadásra került kóstolótermünk, amely gasztronómiai rendezvényeken keresztül hivatott szolgálni a pálinka készítés és fogyasztás kultúráját. Üzemlátogatással egybekötött pálinkakóstoló programokat tartunk, de lehetőség van külső helyszínen történő pálinkakóstolók szervezésére is.

Saját előállítású termékeinkhez a nagy mennyiségű fajta azonos alapanyagot a környező települések gyümölcstermelő nagy vállalkozásaitól és őstermelőktől vásároljuk, a megfelelő dokumentációk kíséretében. Erjesztő technológiánk, hűthető és fűthető cefre érlelő tartályok lehetővé teszik, hogy azonos hőmérséklet mellett szabályozott módon történjen a gyümölcs erjedése.

Kereskedelmi forgalomba kerülő gyümölcs pálinkáink tisztán, csak jó minőségű és érettségi fokú gyümölcsből készülnek, így maradnak zamatosak, illatosak a speciális, egylépcsős aromatornyos ( erősítőfeltét) lepárlási eljárásnak köszönhetően.

Pálinkafőző berendezéseink fűtése szárított akácfával történik, ennek előnye az egyenletes hőmérsékleten történő  lassú lepárlás, a gazdag aroma anyagok megőrzése céljából.

Pálinkáink a főzés során nyert középpárlatot tartalmazzák, 40 tf % alkohol tartalomra hígítva.

A hígítás ioncserélt vízzel történik, palackozás előtt hideg szűrést alkalmazunk.

Ezen termékeknek a speciális főzési eljárásnak köszönhetően nincs a kisüsti eljárással készített pálinkákra jellemző„karcos„ízük és fogyasztáskor erős röviditalként funkcionálnak, küllemre víztiszta pálinkák.

 

Kereskedelmi forgalomba jelenleg 11 féle pálinkánk van, ezek a következő gyümölcs párlatok: alma, körte,szilva,kékszőlő,barack,vegyes gyümölcs,cseresznye,jonatán alma, meggy,birs és Irsai Olivér szőlő pálinka.

Termékeink az országos és regionális  pálinka versenyeken évről-évre szép sikerrel szerepelnek. Az évente megrendezendő az  Agrárminisztérium Pálinkakiválóság versenyén már második alkalommal díjazott a szilvapálinka termékünk, valamint az Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyen is díjazott termékeink a Jonatán alma, cseresznye pálinkánk.

Kiszerelést tekintve: 0,5 l és 0,35 l üvegpalackozásban kerülnek forgalomba (svéd-bordói pálinkás palack), melyeket 6 db – os gyűjtőkartonozással csomagolunk.

 

Bővebb információ cégünkről és díjazott termékeinkről a weboldalunkon található:http://sumegipalinka.hu/.

vagy  a Sümegi Pálinka közösségi oldalán: https://www.facebook.com/sumegi.palinka.

 

„Sümegi Pálinka : Tisztán gyümölcsből!”

Pálinkaház nyitva tartása: Hétfő; Kedd, Szerda; Csütörtök, Péntek: 07:00-15:00


Cím: 8330 Sümeg, Eitner Ferenc utca 153/9 hrsz.Tel: 06-30-217-1778  Email: info@sumegipalinka.hu