Történelmi Lovasjátékok középkori lakomával-Sümegen

Történelmi Lovasjátékok

 Időpont(ok):
2020. 09. 01 - 2023. 12. 31. (szerdai napokon, szombati napokon) 16.00 órától

Kedves Vendégeink!
A 2023. április 19-én megrendezésre kerülő lovagi torna bemutatónk zártkörű, így külsős vendégeket ezen a műsoron sajnos nem tudunk fogadni. A 16. héten szombaton, azt követően pedig újra szerdánként és szombatonként tartunk előadást.
Megértésüket köszönjük!


Légy részese a Várkapitányok mindennapi életének, less be a lovagi tornák világába!

A Magyarországon és Európa szerte nagy hírnévnek örvendő sümegi Történelmi Lovasjátékok helyszínéül a Vár lábánál, a Történelmi Élményparkban elhelyezkedő középkori hangulatot varázsoló Történelmi Rendezvénycsarnok szolgál. Magyarországon elsőként nálunk elevenedett meg a középkort megidéző lovasjáték, amelynek részeként Mongol Lovaskaszkadőr BemutatóvalSpanyollovas Karusszel és Ügyességi Fegyverbemutatóval valamint Lovas és Gyalogos Bajvívással fűszerezett Lovagi Tornát is láthat a kedves közönség. A középkori hangulatot a környezeti elemeken túl szereplőink jelmezei és a zenei aláfestés egyaránt hűen tükrözi. Az este megkoronázásaként programunk után hangulatos Nagy Lovagtermünkben (vagy létszámtól függően a Várcsárdában) fogyaszthatják el Vendégeink a kornak megfelelő formában, az ízekben gazdag jellegzetes zamatú Középkori Lakomát.

A program menete:

A műsor nyitányaként mongol lovaskaszkadőr, majd egy spanyollovas karusszel bemutatóval kápráztatjuk el Önöket. Várkapitány Urunk andalúz lovainak könnyed mozdulatai a zenével harmóniában páratlan látványt és élményt nyújtanak, amelyet egy rövid fegyverbemutató után, a Lovagi Torna bemutatónk követ. Az arénában gyalogos bajvívóink mérik össze erejüket, és lovagjaink lovas párviadalon mérettetik meg magukat.

A műsor főbb elemeit a középkorban ismert lovagi tornákból merítettük, így az ügyességi fegyverbemutató - íjászat, csatacsillag-, csatabárd-, dárdahajítás - gyalogosan és lovon, a lovas- és gyalogos bajvívás (kardokkal, pajzsokkal, buzogánnyal, stb.) egyaránt része az előadásnak. A szereplők mindvégig korabeli jelmezben vannak, a hangulatot és színvonalat narrátorunk és a megfelelő zenei aláfestés is növeli.

A programot követi a középkori lakoma. A lakoma ideje alatt cigányzene szól, s jelmezbe öltözött vitézek és várúrhölgyek szolgálják ki a vendégeket, ahol az étkezés a kor hagyományainak megfelelően kézzel történik.

A program ára:

Történelmi lovasjátékok bemutató:
felnőtt belépőjegy: 3.500,-Ft/fő/alkalom
gyermek/diák/nyugdíjas belépőjegy: 2.000,-Ft/fő/alkalom

Történelmi Lovasjátékok középkori lakomával: 14.000,- Ft/fő/alkalom

  • menü: aperitif, pogácsa, középkori leves, kemencében sült libacomb (gyerekeknek csirkecomb), egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi káposztasaláta,  gyümölcsös pite, fehér- és vörösbor, ásványvíz.

További választható menüváltozatok csoportok részére (min.15 fő) előre történő rendelés esetén (2 nap):

Történelmi Lovasjátékok főúri lakomával: 16.000,- Ft/fő/alkalom

  • menü: aperitif: pezsgő, középkori leves, kemencében sült libacomb, csülök, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, káposztasaláta, rétes, folyó vörös- és fehér bor, szódavíz.

Történelmi Lovasjátékok fenséges királyi lakomával: 18.000,- Ft/fő/alkalom

  • menü: aperitif: pezsgő, középkori leves, kemencében sült libacomb, oldalas, csülök, párolt gyümölcs, kukoricaprósza, egészben sült burgonya, káposztasaláta, rétes, folyó vörös- és fehér bor, szódavíz

Gyermekárak:

  • 0-2 éves korig: ingyenes (ha kér vacsorát ebben az esetben is 6.000Ft/fő/alkalom)
  • 2-6 éves kor között: 6.000Ft/fő/alkalom
  • 6-12 éves kor között: 8.000Ft/fő/alkalom

Nagyobb létszám esetén a program időpontjaiban és árainkban rugalmasak vagyunk, kérje személyre szabott árajánlatunkat: program@hotelkapitany.hu