Történelmi Lovasjátékok

Időpont(ok): 2020. 07. 13. - 2021. 08. 31. (keddi, szerdai, pénteki, szombati napokon)

FONTOS INFORMÁCIÓK

·         A bemutató 16.30 órakor kezdődik.

            Fakultatív programlehetőségek (az I. Történelmi Élménypark, valamint a Várkapitány         Kocsimúzeumának és fegyvergyűjteményének megtekintése)

·         17.40: gyülekező a Várcsárda teraszán

·         18.00: középkori lakoma

·         A műsor megtekintése valamint az azt követő középkori lakomán való részvétel feltétele a hatályban lévő kormányrendelet szerint a védettségi igazolvány megléte! Köszönjük megértésüket!

·         A középkori lakoma a Nagy Lovagteremben, vagy Várcsárdában kerül megrendezésre.

A Magyarországon és Európa szerte nagy hírnévnek örvendő sümegi Történelmi Lovasjátékok helyszínéül a Történelmi Élményparkban elhelyezkedő középkori hangulatot varázsoló Történelmi Rendezvénycsarnok szolgál. Magyarországon az újkorban elsőként nálunk elevenedett meg a középkort megidéző lovasjáték, amelynek részeként spanyol lovas karusszel bemutatót és ügyességi fegyverbemutatóval valamint lovas gyalogos bajvívással fűszerezett lovagi tornát is láthat a kedves közönség. A középkori hangulatot a környezeti elemeken túlszereplőink jelmezei és a zenei aláfestés egyaránt hűen tükrözi. Az este megkoronázásaként programunk után hangulatos Nagy Lovagtermünkben fogyaszthatják el vendégeink a kornak megfelelő formában, az ízekben gazdag jellegzetes zamatú középkori lakomát.

A program menete:

A műsor nyitányaként egy spanyollovas karusszel bemutatóval kápráztatjuk el Önöket. Várkapitány Urunk  andalúz lovainak könnyed mozdulatai a zenével harmóniában páratlan látványt és élményt nyújtanak. Kiváló lovasaink a spanyollovas iskola széles repertoárjából adnak lenyűgöző bemutatót.

A spanyol lovas karusszelt  mongol lovaskaszkadőr show, majd Lovagi Torna bemutatónk követi.

A műsor főbb elemeit a középkorban ismert lovagi tornákból merítettük, így az ügyességi fegyverbemutató - íjászat, csatacsillag-, csatabárd-, dárdahajítás - gyalogosan és lovon, a lovas- és gyalogos bajvívás (kardokkal, pajzsokkal, buzogánnyal, stb.) egyaránt része az előadásnak. A szereplők mindvégig korabeli jelmezben vannak, a hangulatot és színvonalat narrátorunk és a megfelelő zenei aláfestés is növeli.

A programot követi a középkori lakoma. A lakoma ideje alatt cigányzene szól, s jelmezbe öltözött vitézek és várúrhölgyek szolgálják ki a vendégeket, ahol az étkezés a kor hagyományainak megfelelően kézzel történik.

A program ára:

Történelmi lovasjátékok bemutató:

·         felnőtt belépőjegy: 3.000,-Ft/fő/alkalom

·         gyermek/diák/nyugdíjas belépőjegy : 1.500,-Ft/fő/alkalom

Történelmi Lovasjátékok középkori lakomával: 7.000,- Ft/fő/alkalom

menü: aperitif, pogácsa, középkori leves, kemencében sült libacomb (gyerekeknek csirkecomb), egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi káposztasaláta,  gyümölcsös pite, fehér- és vörösbor, ásványvíz.

További választható menüváltozatok csoportok részére (min.15 fő) előre történő rendelés esetén (2 nap):

Történelmi Lovasjátékok főúri lakomával: 8.000,- Ft/fő/alkalom

    menü: aperitif: pezsgő, középkori leves, kemencében sült libacomb, bőrös malacsült, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, káposztasaláta, rétes, folyó vörös- és fehér bor, szódavíz.

Történelmi Lovasjátékok fenséges királyi lakomával: 9.000,- Ft/fő/alkalom

    menü: aperitif: pezsgő, középkori leves, kemencében sült libacomb, bőrös malacsült és sült oldalas, párolt gyümölcs, kukoricaprósza, egészben sült burgonya, káposztasaláta, rétes, folyó vörös- és fehér bor, szódavíz

Gyermekárak:

    0-2 éves korig: ingyenes  (ha kér vacsorát ebben az esetben is 2.000Ft/fő/alkalom)

    2-6 éves kor között: 2.000Ft/fő/alkalom

    6-12 éves kor között: 4.000Ft/fő/alkalom

* Covid19 szabályok:

    Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy Magyarország Kormánya által hozott rendeletnek megfelelően 2020. 09. 18-tól a színházi előadásokon is kötelező lesz az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata. Történelmi Lovasjátékok programunk a Fedett Rendezvénycsarnokban kerül megrendezésre, így a rendelet erre a programra is vonatkozik. Kérjük, ennek figyelembevételés és betartását!

Nagyobb létszám esetén a program időpontjaiban és árainkban rugalmasak vagyunk, kérje személyre szabott árajánlatukat.

További információk: https://hotelkapitany.hu/tortenelmi-lovasjatekok